Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
mięso wieprzowe 30 dag
jajko
cebula
orzechy włoskie 3 łyżki
bulion 1 szkl
koper 2 łyzki
masło 2 łyzki
sól, cukier, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pigwy

Umyte pigwy cienko obrać, specjalną łyżeczka wydrążyć gniazda nasienne, mięso zmielone wymieszać z posiekanym koperkiem, posiekanymi orzechami, drobno posiekaną cebulą , sole, pieprzem i jajkiem. Napełnić farszem wydrążone pigwy, ułożyć je w płaskim rondlu, polać stopionym masłem i bulionem, posypać cukrem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 12.05.2011 18:17
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak