Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do przygotowania kwiatków na tort.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polewa bez gotowania 80 g
miękka margaryna 50 g
mąka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do przygotowania kwiatków na tort.

Proszek z polewy mieszamy z margaryna i mąką .Wyrabiamy gładkie ciasto.Wstawiamy na pól godziny do lodówki .Po tym czasie wyciągamy odrywamy po kawałku i formujemy kwiatka ,listki .Gotowe kształty układamy na papierze śniadaniowym,wkładamy na 30 minut do lodówki ,a następnie dekorujemy tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.04.2013 01:09
to zawsze dla mnie najtrudniejsze
barbara11561 03.04.2011 08:11
Fajny przepis:)
ben-ka 03.01.2011 10:11
Nie potrafię robić ozdób !!!!!
matii6 29.11.2010 18:45
ciekawe,musze też spróbować
edyta44 27.11.2010 12:34
i bardzo dobry
Margo1 27.11.2010 10:25
PROSTY , TEŻ SPRÓBUJĘ
MAR3STA 26.11.2010 17:06
takiej jeszcze nie robiłam, ale koniecznie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak