Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z kiełbaskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 20 dag
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
kiełbaski 4 sztuki
kapusta kiszona 17 dag
olej 4 łyzki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z kiełbaskami

Ugotować w mundurkach ziemniaki, obrać i jeszcze gorące zetrzeć, dodać do nich mąkę, sól, olej, jajo, vegetę, żółtko i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałek i podzielić go na 16 części. Do każdej z nich dodać kawałek (2cm) ugotowanej kiełbaski i uformować knedle. Gotować je we wrzącej wodzie przez 15 minut. Knedle podawać z kapustą kwaszoną, która należy przygotować w następujący sposób: cebulę posiekać, obrumienić na oleju, dodać kapustę, vegetę, listek laurowy, wszystko razem dusić. następnie dodać wody i gotować, dopóki kapusta nie zmięknie. Na końcu dodać przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 13.06.2011 10:57
super
traktorek 21.11.2010 13:52
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak