Knedle z kiełbaskami

Knedle z kiełbaskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    20 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtko

    1 sztuka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • kiełbaski

    4 sztuki
  • kapusta kiszona

    17 dag
  • olej

    4 łyzki
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować w mundurkach ziemniaki, obrać i jeszcze gorące zetrzeć, dodać do nich mąkę, sól, olej, jajo, vegetę, żółtko i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałek i podzielić go na 16 części. Do każdej z nich dodać kawałek (2cm) ugotowanej kiełbaski i uformować knedle. Gotować je we wrzącej wodzie przez 15 minut. Knedle podawać z kapustą kwaszoną, która należy przygotować w następujący sposób: cebulę posiekać, obrumienić na oleju, dodać kapustę, vegetę, listek laurowy, wszystko razem dusić. następnie dodać wody i gotować, dopóki kapusta nie zmięknie. Na końcu dodać przecier pomidorowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

13.06.2011 10:57
super

traktorek

21.11.2010 13:52
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat