Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk wiejski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1\\2 kg
cebula 20 dag
mąka 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk wiejski

Mięso mielimy w maszynce, dodajemy łyżkę oleju i łyżkę zimnej wody, przyprawiamy i formujemy okrągłe befsztyki. Panierujemy w mace i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebule siekamy, prażymy na oleju 2 minuty, zalewamy pół szklanki wrzątku i gotujemy, aż połowa płynu wyparuje. Befsztyki podajemy polane sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak