Sos żurawinowy

Sos żurawinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    1/2 kg
  • brandy

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • wino czerwone

    100 ml
  • pieprz ziarnisty czarny Prymat

    4 sztuki
  • goździki całe

    4 sztuki
  • owoc jałowca

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jałowiec, goździki i pieprz czarny ziarnisty należy zmiażdżyć, przełożyć do rondelka z cukrem, zalać winem i gotować przez około 5 minut. Następnie przecedzić, dodać do żurawiny i brandy. Gotować przez około 2 godziny co jakiś czas mieszajac. Sos można podawać od razu po przygotowaniu lub pasteryzować w słoikach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

16.02.2014 22:29
lubię takie sosy

IKrakowianka

12.02.2014 17:34
bardzo smaczny

Goya

05.06.2012 07:33
super

ben-ka

01.11.2011 10:01
też tak uważam:)

Allice

30.05.2011 11:51
musi byc pyszny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat