Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik wiśniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń wiśniowy 2 sztuki
kisiel wiśniowy 2 sztuki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
cukier 1 szklanka
jaja 4 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżka
konfitura wiśniowa 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik wiśniowy

Miskę umieścić na garnku z wrząca wodą. Do miski wsypać cukier,całe jajka, i ubijać trzepaczką, aż masa zbieleje. Kisiel, budynie, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia razem wymieszać i delikatnie połączyć z ubitymi jajkami. Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i piec przez 30 minut na wolnym ogniu. Po upieczeniu i wystudzeniu torcik przekroić i przełożyć konfiturą. Wierzch oprószyć cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 02.06.2011 16:11
torcik zawsze mile widziany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak