Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokuły z czosnkiem, serem feta i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta
brokuł 2 szt
czosnek
płatki migdałowe
jogurt naturalny
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: brokuły z czosnkiem, serem feta i migdałami

Brokuły kroimy w różczki i gotujemy ok. 5 minut, migdały w płatkach prużymy na patelni (bez dodawania tłuszczu!!), kroimy w kostke fete.

SOS:
mały jogurt naturalny mieszamy z łyżką (lub dwoma wedle smaku) majonezu, dodajemy 2 sprasowane lub drobniutko posiekane ząbki czosnku

brokuły rozkladamy na salaterce lub półmisku, posypujemy migdałami oraz serem feta
sos podajemy osobno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.07.2011 14:02
bardzo smaczne, dobrze smakuje też z prażonym słonecznikiem zamiast migdałów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak