Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po galicyjsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka rybnych tuszek
dwa ząbki czosnku
dwie cebule
sok z cytryny
olej do smażenia
estragon
gałązki pietruszki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po galicyjsku

Sprawione rybie tuszki natrzeć solą roztartą z czosnkiem i zostawić na 10 minut. Cebulę zrumienić na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i ułożyć w nim ryby, posypując estragonem i pieprzem, przekładając gałązkami pietruszki. Skropić ją sokiem z cytryny - i to dość obficie. Na wierzch rozłożyć usmażoną cebulę wraz z olejem, na którym się smażyła. Piec pod przykryciem w piekarniku około pół godziny w 160 C z termoobiegiem, lub 180 C bez. W międzyczasie można zajrzeć i polać wytworzonym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 12.02.2013 09:26
pyszne
pacpaw 27.04.2012 22:45
prezentuje się wyśmienicie
caroline1983 06.07.2011 21:30
bardzo ciekawy pomysł
Koper 27.01.2011 16:12
super :)
Katarzyna156 04.01.2011 21:27
świetne :)
Faustyna 28.12.2010 21:12
Uwielbiam ryby:) Bardzo ciekawy przepis:)
alaaa 22.12.2010 19:11
bardzo ciekawe połączenie,
Mala 14.12.2010 23:10
muszę wypróbować
aisoglam 12.12.2010 02:08
nie jadłam jeszcze takiej wersji ryby ;) trzeba będzie spróbować
Joanna108
Joanna108 02.12.2010 09:00
może być dobre
Tomek16 27.11.2010 10:26
bardzo lubię rybki skorzystam z tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak