Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cudo
masło ekstra 1 kostka
krem ajerkoniakowy firmy Gellwe 1 op
mleko 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*c. Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
Masa: do miski wlewamy mleko, wsypujemy zawartość torebki, miksujemy chwilę na najniższych obrotach, a potem kilka minut na najwyższych. Następnie masło ucieramy, dodajemy krem, całość miksujemy na gładką masę. Spód biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy wierzchnim blatem, całość polewamy polewą czekoladową przyrządzoną wg sprawdzonego przepisu. Odstawiamy do zastygnięcia.