Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cudo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cudo

masa
masło ekstra 1 kostka
krem ajerkoniakowy firmy Gellwe 1 op
mleko 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*c. Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
Masa: do miski wlewamy mleko, wsypujemy zawartość torebki, miksujemy chwilę na najniższych obrotach, a potem kilka minut na najwyższych. Następnie masło ucieramy, dodajemy krem, całość miksujemy na gładką masę. Spód biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy wierzchnim blatem, całość polewamy polewą czekoladową przyrządzoną wg sprawdzonego przepisu. Odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 25.03.2011 20:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak