Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bazylejskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 50 dag
cukier puder 45 dag
czekolada gorzka 10 dag
wiśniak 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
białko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bazylejskie

Sparzone i obrane migdały zemleć, czekoladę utrzeć na tarce. Białka ubijać na sztywną pianę, dosypując po trochu cukier puder; na końcu wlać wiśniak. Wymieszać z utartą czekoladą i cynamonem oraz migdałami i wyrobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy i foremką wycinać ciasteczka. Piec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak