Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z włoskiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 lyżki
mielone mięso 25 dag
cebula 1 sztuka
ryż 8 dag
jaja 3 sztuki
śmietana 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
pieprz, sól do smaku
kapusta włoska 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z włoskiej kapusty

Główkę kapusty podzielić na 4 części i ugotować na osolonej wodzie. Następnie odcedzić i drobno poszatkować. Cebulę Zarumienić na rozgrzanym oleju, dodać mielone mięso. jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę.
Do przygotowanego mięsa dodać na pół ugotowany ryż, włoską kapustę, sól, pieprz, śmietanę, bułkę tartą, żółtka i na końcu pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Masę włożyć do natłuszczonego i posypanego bułką tartą żaroodpornego naczynia na powierzchni można ułożyć kawałeczki masła lub margaryny. Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w temp. 200 stopni C. Podawać jako dodatek lub jako danie podstawowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.09.2010 21:57
super
wiola333 01.09.2010 09:58
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak