Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet cielęcy w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlet cielęcy 4 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyż.
mąka 1 łyżka
sól, pieprz
oliwa
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet cielęcy w panierce

kotlety umyć i osuszyć następnie każdy plaster obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką oraz pieprzem i solą,potem zanurzać w rozkłóconym jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzaną oliwę rumieniąc z obu stron,podawać na ciepło z dodatkiem żurawiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 04.01.2012 17:01
bardzo lubię kotlety cielęce
Wafelek2601 02.05.2011 07:55
uwielbiam cielęcinę
bami 20.03.2011 20:35
Szkoda, że ciężko dostać cielęcinę w naszych sklepach...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak