Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bananowo-ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 100 gram
seler 1/2 sztuki
majonez do smaku
śmietana do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
banan 3 sztuki
ryż 6 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bananowo-ryżowa

Banany obrać i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w małą kostkę. Seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach(od razu skropić go sokiem z cytryny). Z majonezu i śmietany sporządzić sos- dodać do niego curry. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać z sosem i przyprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak