Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek kokosowo-waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka mąki
dwie lyżki cukru
wiórki kokosowe 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
pół szklanki wody gazowanej
cukier waniliowy 2 łyżeczki
olej 1/2 szkl.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek kokosowo-waniliowy

Jajka rozbijamy widelcem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy olej, mieszając widelcem, potem twarożek, mąkę, wodę gazowaną i wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Mieszamy to wszystko widelcem, lekko ubijając, nie miksujemy, żeby nie wtłoczyć za dużo powietrza.
Wlewamy ciasto do natłuszczonej formy i albo pieczemy w 180 C ok. 45 min, albo wkladamy do kuchenki na 4 min na 400 W, potem na 10 min na 600 W. Studzimy i posypujemy przesianymi przez sitko cukrem-pudrem z cynamonem i kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 05.08.2013 15:21
smaczniutkie, takie lubię
Wacław 01.04.2012 10:38
pyszne ciacho !
eli82 22.09.2011 17:07
pycha
Mysiunia 07.04.2011 17:23
pyszny:)
Koper 01.04.2011 11:47
super, i można zrobić bez piekarnika :)
Dorota76 06.01.2011 14:28
rewelacja
kot_pankracy 06.12.2010 19:15
pyszne połączenie
alaaa 26.11.2010 15:37
fajnie to wymyśliłaś,,
Grażyna13 26.11.2010 10:12
Ben-ka, bo sama je wymyśliłam...
ben-ka 26.11.2010 10:01
Takiego ciacha nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak