Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
miód 3 łyżki
mleko zimne 2 szkl.
mąka 4 szkl.
kakao 2 łyżki
dżem śliwkowy 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt.
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik

roztopić tłuszcz dodać cukier i miód i utrzeć,odczekać aż ostygnie wbić jajka i wymieszać,dodac powidła i ponownie wymieszać,dolać mleko i dokładnie wymieszać,pozostałe składniki najpierw wymieszać ze sobą a następnie z przygotowaną masą można dodać bakalie ciasto wylać do foremki i piec w temp.170st,od 45-60min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.02.2013 12:16
uwielbiam piernik
Angelika10 30.10.2011 23:08
wygląda smacznie
Seba 22.06.2011 17:40
smaczny
Ewelina38 10.04.2011 20:14
przepyszne i jakie ładne to ciasto :)
Iwona51
Iwona51 20.03.2011 00:18
pycha
IKrakowianka 20.01.2011 20:07
Smakowite korzenne ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak