Kapuśniak Słowacki

Kapuśniak Słowacki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    1 litr
  • ziemniaki młode

    1 kg
  • boczek wędzony

    10 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • kminek

    1 łyżka
  • nasiona kopru

    pół łyżeczki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokrajać i zalać wodą. Nie odlewać soku, ani nie płukać, zupa ma być kwaśna. Postawić na ogień i gotować.Kiedy kapusta będzie miękka, włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki. następnie wlać roztrzepane z mąką mleko i dalej gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Boczek przy topić na skwarki i zalać nimi zupę przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat