Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Słowacki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 litr
ziemniaki młode 1 kg
boczek wędzony 10 dag
mąka 1 łyżka
kminek 1 łyżka
nasiona kopru pół łyżeczki
sól, pieprz do smaku
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Słowacki

Kapustę pokrajać i zalać wodą. Nie odlewać soku, ani nie płukać, zupa ma być kwaśna. Postawić na ogień i gotować.Kiedy kapusta będzie miękka, włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki. następnie wlać roztrzepane z mąką mleko i dalej gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Boczek przy topić na skwarki i zalać nimi zupę przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak