Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warstwowa sałatka pomidorowo-jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 3
jajko ugotowane na twardo 4
cebula 1
ser żółty 200g
Szczypiorek cienki
majonez 4lyzki
śmietana 12% 2łyzki
musztarda 1 łyzka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: warstwowa sałatka pomidorowo-jajeczna

Pomidory pokroić w plastry , ułożyć na dużym półmisku .
Cebulę pokroić w półkrążki , ułożyć na pomidorach . Posypać solą i pieprzem .
Jajka pokroić w plasterki , ułożyć na pomidorach z cebulą . Posolić i
popieprzyć . Posypać startym żółtym serem . W miseczce wymieszać majonez ,
śmietanę i musztardę . Sosem polać sałatkę . Posypać po wierzchu posiekanym
szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak