Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 2 szkl.
ziemniaki 5 szt.
żeberka 0,5 kg
boczek wędzony 0,2 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
sól,majeranek
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa

groch namoczyć,mięso opłukać i wlożyć do garnka wlać ok.2l zimnej wody i gotować jak się zagotuje dodac włoszczyznę i groch,przyprawy i czosnek i dalej gotować jak mięso będzie miękkie to wyjąć i włożyć ziemniaki w międzyczasie podsmażyć boczek i dodać do zupy na koniec wsypać majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.12.2012 10:41
uwielbiam
Łukasz15 25.07.2012 07:59
bardzo lubię grochówkę
Wafelek2601 30.04.2012 08:18
moja ulubiona zupka
katarzynka455 12.06.2011 08:24
lubię grochówe
Ewa111 03.03.2011 15:31
moja ulubiona zupa
mysza666 12.02.2011 22:03
oj dawno nie robiłam
Tomek16 26.11.2010 11:06
na chłodne dni w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak