Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaroniki z kremem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 30 gram
cukier puder 200 gram
migdały 110 gram( zmielonych)
woda 1/2 łyżeczki
krem cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaroniki z kremem cytrynowym

Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier. Cukier puder wymieszać ze zmielonymi migdałami. Do miski z ubitym białkiem dodać kakao, cukier puder z migdałami i 1/2 łyżeczkę wody. Wszystko połączyć na jedną masę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą łyżki formować okrągłe kształty. Makaroniki trochę się rozleją, więc trzeba zachować odstęp kilku cm, aby nie połączyły się ze sobą. Przygotowane makaroniki pozostawić na około 20-30 minut,aby przeschły, a po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 C i piec około 15 minut( jeżeli nasz piekarnik nie ma termoobiegu, podczas pieczenia trzeba delikatnie uchylić drzwi od piekarnika). Po upieczeniu makaroniki oderwać od papieru i każdy posmarować kremem cytrynowym. Makaroniki złożyć po 2 ( czyli z 30 sztuk połówek powstanie 15 całych makaroników).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.02.2013 14:04
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak