Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik czeski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 sztuki
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
żółtko jajek 1 sztuka
włoszczyzna 1 (z kapustą)
kości wieprzowe 1-1,5 z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik czeski

Gotujemy kości w osolonej wodzie przez 1-2 godziny lub do miękkości. Wtedy mięso wyjmujemy i obieramy. Na wywarze gotujemy kaszę i pokrajane warzywa. Mleko rozbić z mąką i żółtkiem, zaciągnąć zupę, włożyć pokrajane mięso. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak