Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik naleśnikowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 2 szklanki
woda gazowana 2 szklanki
kisiel wiśniowy
dżem wiśniowy 1 słoik
posypka kolorowa 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
bita śmietana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy

Z mąki , wody , mleka , jajek , kisielu miksujemy ciasto, odstawiamy na pól godziny.Następnie smażymy naleśniki.Bitą śmietanę przygotować wg przepisu.Na płaskim talerzu układamy naleśnik smarujemy dżemem, kładziemy następny naleśnik, smarujemy bitą śmietaną.Tak na przemian układamy. Wierzch i boki torciku smarujemy bitą śmietaną.Ozdobić kleksami bitej śmietany posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak