Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy mix

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 40 dag
białko 2 sztuki
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy mix

Maliny umyć, zmiażdżyć, dodać cukier. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Z białek ubić sztywną pianę, dodać zmiażdżone owoce, rozpuszczoną żelatynę i intensywnie ubijać do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Wtedy wyłożyć ją do przygotowanych naczyń i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak