Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada śląska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
ogórki konserwowe 1 słoik
cebula 3 duże
boczek 400 gram
Musztarda sarepska Prymat 1/2 słoiczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Ziele angielskie całe Prymat 3 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śląska

Na początku farsz:
kroimy ogórki w słupki około 2cm, cebule w piórka, boczek jak ogórki w słupki wszystko do jednej miski, dodajemy musztarde i meszamy z musztardą farsz.
kroimy mięso na plastry, rozklepujemy ( jak schabowego) nakladamy farsza zwijamy mieso tak aby nam farsznie wypłynął.
Podsmażamy na dużym ogniu z każdej strony, gdy mieso będzie mocno zrumienione zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, magi , jarzynkę listek laurowy,przykrywamy i gotujemy około 2 godzin d( można w szybkowarze to trwa około 20 minut od momentu zagotowania się w szybkowarze) potem zagęszczamy sos,woda plus mąka.
Podajemy z kluskami i modrą kapustą:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 02.07.2012 16:42
super palce lizać
ajres 15.04.2012 21:19
dobre
Agiatis 03.04.2012 12:37
@emeslive - dziękuję;)
emeslive 03.04.2012 12:11
Wypróbowałem - doskonały przepis!
Wiesława1 31.01.2012 06:56
i kluseczki obowi?zkowo Pycha
angelika14 22.12.2011 18:49
musze wypróbować Twój przepis
czekoladka_m 16.09.2011 11:59
Dla mnie zestaw pierwsza klasa:):)
Justa32 08.08.2011 11:08
mniam
ziutula
ziutula 03.08.2011 12:21
takie kluchy to mogę zajadać...
Grazyna0211 13.06.2011 18:47
super smaczne jedzenie
anemon 09.06.2011 17:00
Serwujesz klasyczne śląskie danie, bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak