Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperty z francuskiego ciasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1op 45dag
imbir świeży 3cm kawałki
pestki dyni 3łyżki
olej 1łyżka
masło 1łyżka
włoszczyzna mrożona 45dag
sos sojowy 3łyżki
pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: koperty z francuskiego ciasta

Ciasto rozmrozić.Imbir obrać,posiekać.Pestki dyni uprażyć.Olej rozgrzać z masłem,wsypać włoszczyznę i posiekany imbir.Smażyć,mieszając,aż warzywa zmiękną.Doprawić sosem sojowym i pieprzem,dodać pestki dyni,wymieszać.Ciasto rozwałkować,pokroić w kwadraty.Na środku każdego położyć porcję farszu,rogi ciasta zwinąć do środka,formując koperty.Posmarować je rozmąconym jajkiem.Piec 15min. w temp.220stopniC.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 10.03.2011 07:40
szkoda , że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak