Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z wanilią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z wanilią

Mleko dobrze zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach zimnej wody i rozpuścić. Zmiksowaną masę połączyć z żelatyną, krótko zmiksować, rozlać do kompotierek i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak