Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kefiru i dżemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 2,5 szklanki
cukier 2 łyżki
dżem 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kefiru i dżemu

Namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Kefir, cukier i dżem zmiksować, dodać cukier waniliowy. Kefir połączyć z rozpuszczoną żelatyną, wymieszać i odstawić do skrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak