Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20dag
jajko
żółtko jajek
masło 1/4kostki
sól
Farsz:
grzyby suszone borowiki 2dag
cebula
masło 1łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1łyżka
jajko
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z grzybami

Mąkę przesiać,zagnieść z jajkiem,żółtkiem,miękkim masłem i solą.Ciasto schłodzić ok.20min.Namoczone grzyby ugotować,odcedzić,posiekać.Cebulę posiekać,podsmażyć na maśle,dodać grzyby,tartą bułkę,jajko,doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową,poddusić.Rozwałkować na grubość 1/2cm,posmarować farszem,zwinąć w rulon.Pociąć na 5cm kawałki,posmarować żółtkiem.Piec 20min. w temp.200stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 09.09.2013 17:47
cudo w ustach. pyszne.
Sarenka 15.08.2013 14:25
Uwielbiam takie paszteciki
iwi 22.03.2013 07:11
Paszteciki są boskie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak