Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z łazankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 20
włoszczyzna
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 4
sól
pieprz
smietana 18% 125ml
makaron łazanki 1szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z łazankami

Grzyby namoczyć we wrzątku.Z włoszczyzny,ziaren pieprzu,ziela angielskiego i listków laurowych ugotować wywar (aż warzywa będą miękkie).Wywar odcedzić,dodać namoczone grzyby wraz z wodą w której się moczyły,gotować na małym ogniu ok.45min.,doprawiając solą i pieprzem.Zdjąć z ognia.Wlać śmietanę.W dużej ilości osolonego wrzątku ugotować na półtwardo łazanki (gotować 4min).Każdą porcję zupy podawać z czubatą łyżką łazanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak