Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 1
szczypta soli
jabłka
cukier
cynamon Prymat
śmietana
woda 1/2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z JABŁKAMI

Z mąki, jajka , gorącej wody i szczypty soli zagnieść elastyczne ciasto, przykryć ściereczką, jest gotowe do użycia, gdy będzie zimne.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dosłodzić według własnego smaku.
Ciasto rozwałkować, lepić pierogi i gotować partiami w osolonym wrzątku. Kiedy wypłyną gotować około 5-7 minut.
Wyłożyć na talerze polać śmietaną,. posypać cukrem i cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak