Mazurek orzechowy (na białkach)

Mazurek orzechowy (na białkach)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    10 szt
  • cukier puder

    25 dkg
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • Biszkopty

    3 łyzki
  • orzechy mielone

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic dodając stopniowo cukier puder. Orzechy, biszkopty i cukier waniliowy dodawac stopniowo do piany i delikatnie wymieszac. Masę wyłożyc na bleszkę opruszoną bułka tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 30-40 minut. Po ostudzeniu pocac polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

29.06.2011 08:28
mniam

Krzysztof42

01.06.2011 15:16
lubię mazurek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat