Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
włoszczyzna 40dag
cebula
ząbek czosnku 3
grzyby suszone 5dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
natka piertuszki posiekana 1łyżka
rozmaryn posiekany 1łyżka
majeranek 1/2łyżeczki
papryka mielona
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Ryby sprawione pokroić w spore kawałki,skropić sokiem z cytryny,przykryć,wstawić do lodówki na 40min..Do 3l wrzątku włożyć obraną i umytą włoszczyznę,obraną cebulę i czosnek,opłukane grzyby,liść laurowy,ziarna pieprzu i ziele angielskie,sól i pieprz.Ugotować wywar,przecedzić (warzywa zachować).Do wywaru włożyć dość duże kawałki ryb.Gotować na małym ogniu 10min.Pod koniec dodać pokrojone w słupki: marchewkę,seler i pietruszkę (z wywaru),posiekaną natkę i rozmaryn.Doprawić solą,pieprzem,majerankiem,papryką i maggi.Podawać z fasolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak