Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka agrestowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka agrestowa

Zagotować 2 szklanki wody z cukrem. Do wrzątku wrzucić oczyszczony z szypułek agrest. Gotować przez 10 minut. Płyn odcedzić, owoce odcisnąć. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wywar z agrestu dokładnie wymieszać z żelatyną. Odstawić do skrzepnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 22.01.2011 11:42
dwa razy ten sam przepis. galaretka agrestowa i ten sam przepis jako szybka galaretka agrestowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak