Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik malinowo-migdałowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Krem:
smietana fix i
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana 30% 1/2 l
aromat migdałowy kilka kropli
maliny świeże 1 l
Biszkopt
cukier 1 szklanka
jaja 6 sztuk
migdały 3 łyżki
mąka pszenna 1 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik malinowo-migdałowy

Białka ubijać (mikserem na najszybszych obrotach, bądż ręcznie) dodając stopniowo cukier, żółtka - całośc nadal miksujemy. Następnie stopniowo wsypujemy mąkę - najlepiej przez sitko, dodajemy płatki migdałowe. Wlewamy ciasto do przygotowanej tortownicy i wstawiamy na około 30-40 min. Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy. Smarujemy kremem.

Przygotowujemy krem: Schłodzoną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem waniliowym, śmietanami fix. Na koncu dodać oczyszczone maliny i aromat migdałowy. Kremem można smarować zarówno biszkopt jak i przekładać nim tort.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak