Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z boczkiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 20 sztuk
boczek 15 dag
pieczarki kilka sztuk
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
olej
ulubione zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z boczkiem i pieczarkami

Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i delikatnie wydrążamy środek, w który układamy kawałek boczku, drobno posiekane pieczarki, cebulę. Ziemniaczki nacieramy lub skraplamy olej (może być również masło), posypujemy ziołami i zapiekamy około 30 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek16 26.11.2010 09:54
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak