Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Greckie keftedes

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 40dag
bułki świeże 2
jajko 2
mięta 30 listków
musztarda 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku
jogurt naturalny 15dag
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Greckie keftedes

Bułki,mogą być kajzerki rozdrobnić i zemleć. Miętę (10listow)opłukać, osuszyć, posiekać. Mięso połączyć z bułką, miętą, musztardą, jajkami. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Uformować okrągłe kotleciki, smażyć na rumiano w głębokim oleju.
Sos : miętę (20listków)opłukać, osuszyć, posiekać i z sokiem z cytryny dodać do jogurtu. Sos wymieszać, posolić. Kotleciki podawać na zimno lub na gorąco, z sosem jogurtowo-miętowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 24.04.2013 20:50
z miętą muszę spróbować
Dorian 09.11.2012 08:00
pycha
annagebalska 27.10.2012 09:48
pychotka
Jodaj 24.09.2012 10:45
super :)
gacopierz23 14.07.2012 18:59
bardzo ciekawe
Izabela/bella81 27.06.2012 09:29
bardzo ciekawy przepis
kupiska 17.04.2012 09:43
nie znałam wcześniej takiej potrawy,jestem ciekawa smaku...
olkaaa 06.04.2012 07:38
extra
barbara11561 27.03.2012 08:46
bardzo ciekawe połączenie składników z miętą:)
Ela15 17.03.2012 08:02
ciekawy przepis
caralajna 15.03.2012 07:18
interesujące, na pewno dobre
Magdalena1110 11.03.2012 10:05
ciekawe
dorotka0000025 04.03.2012 11:57
nie jadla ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak