Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe Emi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 1 kg
woda 2 szklanki
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
chrzan świeży 2-3 cm
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe Emi

Z wody, octu, cukru, soli robimy zalewę. Zagotowujemy ją. Ogórki (wcześniej moczone kilka h w zimnej wodzie) układam ściśle w słoiku. Na 1 litrowy słoik dodaję 2 ziela angielskie, kawałek korzenia chrzanu, liść winogronowy, 3 plasterki cebuli. pół łyżeczki gorczycy. Wszystko zalewam letnią zalewą i pasteryzuje 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 27.10.2012 11:05
pycha ;)
edi 21.10.2012 22:27
najlepsze
Magdalena1110 21.02.2011 07:13
pyszne
marta0906 28.11.2010 13:13
Świetny przepis:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak