Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń cielęca panierowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
przyprawa do cielęciny
mąka 3łyżki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
tłuszcz do formy
olej rzepakowy 3łyżki
cielęcina 3/4kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń cielęca panierowana

Mięso doprawić solą,pieprzem i przyprawą do cielęciny.Panierować w mące,rozmąconych jajkach i tartej bułce.panierkę lekko docisnąć dłońmi.Rozgrzać olej na patelni,obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia.Wlać resztę tłuszczu ze smażenia.Dodać olej rzepakowy i piec ok.1godz w temp.200stopniC.Podczas pieczenia cielęcinę podlewać powstającym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak