Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane racuchy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki surowe 1 kg
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane racuchy

Surowe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę do ziemniaków, połączyć je razem. Dodać jajka, mąkę, sodę i doprawić do smaku.
Smażyć małe, rumiane placuszki i podawać z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.01.2013 11:20
ale smakowite
misia53 30.09.2012 20:46
ślicznie wyglądają
Goya 10.06.2012 10:42
super
anemon 26.03.2011 07:17
Bardzo apetyczne placuszki, muszę zapisac do zrobienia.
aeksandra 06.12.2010 09:58
mniam mniam..
radek305
radek305 25.11.2010 17:14
palce lizac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak