Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraków i korniszonów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4
ogórki konserwowe 10średnich
koperek 1łyżeczka
szczypiorek usiekany 1łyżeczka
natka piertuszki posiekana 1łyżeczka
sos
ocet winny 1łyżeczka
jogurt naturalny 4łyżki
majonez 1łyżka
imbir starty 1/2łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraków i korniszonów

Buraki ugotować lub upiec przez ok.1godz w temp.180stopniC.Po przestudzeniu obrać,pokroić w kostkę o wielkości 1cm.Korniszony pokroić w niedużą kostkę.SOS:składniki dokładnie wymieszać.Na półmisku ułożyć buraki połączone z korniszonami,polać sosem,posypać zieleniną.Odstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak