Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta bananowa z czekoladą i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 25dag
czekolada gorzka 25dag
masło 12,5dag
cynamon 1łyżeczka
żółtko jajek 2
cukier 1/2szkl
orzechy włoskie kilka

Przepis i sposób przygotowania na: tarta bananowa z czekoladą i orzechami

Ciasto lekko rozmrozić.Wyłożyć nim dno i boki formy na tartę.Piec 20min. w temp.200stopniC.Czekoladę połamać,stopić ją w kąpieli wodnej,dodając łyżkę wody,masło i cynamon.Masę lekko przestudzić,dodać żółtka,cukier i razem utrzeć.Banany pokroić w pasterki,rozłożyć na cieście.Zalać masą czekoladową.Tartę udekorować połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak