Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowaz ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 0,5 kg
marchew 3 szt.
cebula 1 szt.
seler 1 mały
sok z cytryny 1,5 szt.
śmietana 12% 0,1 l
ryż 1 saszetka
mąka 1 łyżka
koperek,sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowaz ryżem

mięso opłukać,warzywa obrać i pokroić na kawałki zalać wszystko 1,5l zimnej wody,doprawićdo smaku solą i gotować ok.1godz.na małym ogniu,w międzyczasie ugotować ryżna sypko,.wywaru wyjąć mięso i warzywa-mięso pokroić na kawałki,wymieszać śmietanę z mąką wlać do wywaru i zagotowac,zupę doprawic sokiem z cytryny i solą(niekoniecznie)po czym dodać ryż i mięso,przed podaniem można udekorować cytryną iposypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.05.2012 06:11
fajna
Iwona51
Iwona51 18.03.2011 10:53
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak