Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowy drób

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
ryż 1/2 szklanki
papryka żółta 2 szt.
cebula biała 6 szt.
oliwa 6 łyżek
rodzynki 1/2 szklanki
Kolendra cała Prymat 1 szczypta
cynamon Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
bulion 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy drób

Filet z kurczaka kroję na drobne paseczki. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam mięso. Odkłądam do miseczki.
Cebulę kroję na cienkie plasterki.Paprykę oczyszczam z pestek i kroję w paski. Cebulępodsmażam na rozgrzanej patelni, dodaję usmażone mięso oraz rodzynki, paprykę, doprawiam solą, pieprzem, cynamonem i posiekaną kolendrą.
Kostki Rosołu warzywnego rozpuszczam w ½ litra wody.
Do mięsa z warzywami wsypuję ryż, smażę przez 1 minutę ciągle mieszając. Następnie wlewam rosół, nakrywam pokrywką i duszę wszystko na małym ogniu przez 15 minut. Na koniec doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak