Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy z beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsta śmietana 1/2 szklanki
koper świeży posiekany
sok z połowy cytryny
cukier
sól, pieprz
beszamel 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy z beszamelem

do gorącego sosu włożyk posiekany koperek i ciągle mieszając zagotować.
po zdjęciu z ognia zaprawić śmietaną, dodać do smaku sok z cytryny i przyprawy- cukier pieprz, sól.

podawać do potraw z warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak