Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 200 g
cukier 200 g
mąka pszenna 100 g
roztopione masło 250 g
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Podobnie zrobić z masłem. Przesianą mąkę wymieszać z cukrem i ostudzoną czekoladą oraz masłem.
Wstawić do piekarnika na 30 minut i piec w temperaturze 160 stopni.
Ciasto powinno mieć lekko płynną konsystencję i dosłownie rozpływać się w ustach.

Polecam niebędącym na diecie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 02.10.2013 17:30
bardzo apetycznie to wygląda
alaaa 24.07.2013 21:47
zaciekawiły mnie składniki ,ale nie wiem co z jajkami?chyba zapomniałaś wpisać
EmciaPichci 26.06.2013 10:21
~pięknie wygląda!
Ada-Gaba 13.06.2013 11:08
słodkie pyszności
gosia1988 14.04.2013 18:56
smakowicie wygląda
Kasia36 12.04.2013 22:19
Fajne czekoladowe ciacho
Bernadeta1 13.09.2012 20:13
jakie arcydzieło-smaczne
janek64 19.05.2012 11:42
Ciasto pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak