Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z pulpetami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 0,5 op.
bulion 1 l
mięso mielone 0,3 kg
białko 2 szt.
pietruszka 2 gałązki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
zupa 0,5 jarzynowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z pulpetami

mięso mielone wyrobić z dodatkiem białek,tartej bułki,posiekanej pietruszki,soli i pieprzu uformować małe pulpeciki,do gorącego bulionu wrzucićzamrożone warzywa i gotować do miękkości,na koniec do wrzącej wody włożyć pulpety i gotować jeszcze ok.10min,smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.11.2012 14:58
smaczna i pożywna zupa
Natalia/tubisiek 23.09.2012 16:47
uwielbiam :)
Angelika10 03.02.2012 00:51
super zupka
katarzynka455 12.06.2011 08:22
robię podobną
izapozdro 27.03.2011 14:24
smaczna
Tomek16 25.11.2010 13:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak