Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
masło 1 łyżka
gęsta śmietana 1 łyzka
majeranek
sól, pieprz
beszamel 2 szklanki
grzyby świeże 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

dokładnie oczyszczone grzyby pokroić w cienkie plasterki, obrana cebulę pokroić w piórka.
w rondlu rozgrzać masło usmażyc cebulę i grzyby, a po podlaniu ich niewielka ilością wody dusić ok. 20 minut. następnie wymieszać z gorącym beszamelem, zagotować, zaprawić smietana.
dodać do smaku sól, pieprz i majeranek.

Podawac do makaronów, mięs, pyz ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak