Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe wino 1 szklanka
żółtko jajek 3
sok i skórka z cytryny
cukier
beszamel 2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos cytrynowy

do gorącego beszalemu dodać wino oraz sok i skórkę z cytryny, zamieszać i zagotować. żółtka rozmieszać i rozprowadzić z niewielką ilością sosu i dopiero wtedy połączyć z pozostałym beszamelem. przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
podawać do drobiu, ryżu, ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak