Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAWIOR Z JAJKIEM W GALARECIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawior 100 G
jaja 4 SZT
Wywar: 200 ML
białe wino 100 ML
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 G
ocet 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: KAWIOR Z JAJKIEM W GALARECIE

ZALAĆ ŻELATYNE Z 3 ŁYŻKAMI ZIMNEJ WODY I ODSTAWIĆ NA 5 MINUT. wLAĆ GORĄCY WYWAR, ZAGOTOWAĆ, ODSTAWIĆ. ZAGOTOWAĆ WODĘ Z OCTEM. DO WRZĄTKU OSTROŻNIE WBIĆ JAJA. GOTOWAĆ 5 MINUT, WYJĄĆ WŁOŻYĆ DO ZIMNEJ WODY A NASTĘPNIE OSUSZYĆ. DNO I ŚCIANKI 4 FOREMEK POKRYĆ CIENKĄ WARSTWĄ GALARETY.
GDY STĘŻEJE, ROZSMAROWAĆ KAWIOR, WŁOŻYC PO JEDNYM JAJKU \"W KOSZULCE\" PRZYKRYĆ RESZTĄ KAWIORU, ZALAĆ GALARETĄ I ODSTAWIĆ DO LODÓWKI, ABY ZASTYGŁA.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak