Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab nadziewany ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
koper świeży 2 łyzki
zielona pietruszka 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
masło 4 łyżki
białe wino 100 ml
sól, pieprz
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schab nadziewany ziołami

Umyty schab natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. odstaw do lodówki na ok. godzinę. zioła utrzyj z 2 łyżkami masła. ostrym nożem nakłuj wzdłuż w kilku miejscach otwary. w otwory włoż zioła. mięso zrumień na maśle przełoż do brytfanny.dodaj tłuszcz ze smażenia wlej 3-4 łyżki wody i piecz przez godzine w temp. 180 stopni C, często podlewaj sosem z pieczenia. w połowie pieczenia podlej mięso winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak